Jubieumconcert
30/09

Dirigent Bert Moll viert 40-jarig jubileum.

Grote Kerk, St. Annastraat 5, 1411 PE Naarden
Routebeschrijving

Dit jaar is het 40 jaar geleden, dat Bert Moll dirigent werd van het Huizer koor Deo Juvante. Speciaal voor dit jubileum zal op zaterdagmiddag 30 september om 15.00 uur een feestelijk jubileumconcert plaatsvinden in de Grote Kerk van Naarden. Niet alleen het Huizer koor doet hieraan mee; ook de andere koren van Bert Moll – Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’, het Chr. Mannenkoor Lelystad en het Chr. Mannenkoor Con Forza uit Woerden - geven acte de présence. De koren worden begeleid door Het Groot Nationaal Strijkorkest, Johan Bredewout op de piano en André de Jager op het orgel. Sopraan Willemijn de Munnik, Yta van der Zwaag (hobo), Arjan en Edith Post (trompet), verlenen hun medewerking. De muzikale leiding is in handen van de jubilaris.
Bert Moll
Bert Moll begon zijn carrière als dirigent bij Deo Juvante. Hij was toen 22 jaar en al enkele jaren organist in Huizen. In de loop der jaren specialiseerde hij zich in koormuziek en werd hij dirigent van vele koren. Door zijn vakmanschap, zijn muzikaliteit, maar zeker ook door zijn beleving van de muziek behaalde hij met deze koren grote successen. Landelijke bekendheid kreeg hij o.a. met het jaarlijkse KerstKorenconcert, dat ieder jaar in Tivoli/Vredenburg plaatsvindt. Naast zijn werk als dirigent en organist werkt Bert Moll als zelfstandig producer. Voor zijn veelzijdige muzikale activiteiten werd hij in 2004 koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In 2012 ontving hij met Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ de Zilveren Duif Award voor het beste album in de categorie ‘Gewijde muziek’.
Bert Moll en Deo Juvante
Veertig jaar hebben de koorleden van Deo Juvante onder de bezielende en inspirerende leiding van Bert Moll gestaan. Koor en dirigent hebben met elkaar in de koorwereld geschiedenis geschreven. Het koor bouwde met hem een breed repertoire op. Langspeelplaten, cd’s en dvd’s zijn gemaakt. Er waren o.a. optredens in het Concertgebouw in Amsterdam en in het Utrechtse Vredenburg. Er zijn buitenlandse reizen gemaakt, waarbij o.a. gezongen werd in de Dom van Keulen en in de Stephansdom in Wenen. Ook werkte het koor vele malen mee aan het televisieprogramma ‘Nederland Zingt’. Eind december komt er aan deze hechte band een einde: Bert Moll heeft aangegeven het rustiger aan te gaan doen. Bestuur en leden betreuren dit besluit, maar hebben er alle begrip voor.
Jubileumconcert
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk van Naarden. Koor en dirigent hebben op deze locatie al vaker voor een groot publiek opgetreden. In dit concert zullen de vier koren van Bert Moll ieder apart optreden, maar de middag zal eindigen in een grootse finale, waarin 400 stemmen zullen klinken. Tussen de koorzang door zal er voor intimi gelegenheid zijn om de jubilerende dirigent te feliciteren met zijn 40-jarig jubileum.
De aanvang van het Jubileumconcert in de Grote Kerk, St. Annastraat 5, 1411 PE Naarden, is op 30 september om 15.00 uur. Toegangskaarten à € 15,- (tot 16 jaar € 7,50) zijn verkrijgbaar bij alle koorleden, op telefoonnummer: 035-5262712, op de middag aan de kerk en via www.koorconcerten.nl

De aanvang van het Jubileumconcert in de Grote Kerk, St. Annastraat 5, 1411 PE Naarden, is op 30 september om 15.00 uur. Toegangskaarten à € 15,- (tot 16 jaar € 7,50) zijn verkrijgbaar bij alle koorleden, op telefoonnummer: 035-5262712, op de middag aan de kerk en via www.koorconcerten.nl


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief