Kamerkoor
14/10

Reformatieherdenking Dutch Baroque Vocal Consort

Weststraat 2, 3253 AR OUDDORP
Routebeschrijving

Ter gelegenheid van de herdenking van 500 jaar Reformatie hoopt onderleiding van Gerard de Wit het semiprofessionele kamerkoor Dutch Baroque Vocal Consort uit Zwijndrecht delen uit het "Dritter Theil" van de Grote Orgelmis van Johann Sebastian Bach (1685-1750)in de Hervormde Dorpskerk te Ouddorp uit te voeren.
Bach heeft het "Dritter Theil" of "Clavier-Übung III" voor een Reformatieherdenking in 1739 gecomponeerd. Het opent met een Praeludium in Es en wordt afgesloten met een Fuga in Es. Het wordt gespeeld in drie mollen, dat verwijst naar de Drie-eenheid. Geen beter werk om ook nu de Reformatie te herdenken. Het koor zal de zes belangrijke Catechismus-liederen uit deze groots opgezette compositie ten gehore brengen. Het gaat dan om: de tien geboden; de geloofsbelijdenis; het Onze Vader; de doop; boete en avondmaal. De toegang bedraagt € 4,50 per persoon.
Zie de agenda op: www.gerarddewit.nl

kamerkoor


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief