TVG cursus
02/09

Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden

Ring 13, 3241 CP Middelharnis
Routebeschrijving

Op D.V.2 september om 9:30 uur begint het nieuwe cursusjaar in Middelharnis. De cursus wordt ook gegeven te Gouda, Houten, Harderwijk en Rijssen. Voor nieuwkomers is het een vrijblijvende kennismakingsmorgen. Het uitgangspunt van deze cursus is de Bijbel en de daarop gegronde Belijdenisgeschriften met het doel om gemeenteleden naar de gereformeerde traditie te vormen en toe te rusten. Ieder die zich daarin kan vinden, is welkom, ongeacht leeftijd, kerkverband of opleiding. In de cursus wordt o.a. aandacht geschonken aan verdieping van de kennis van de Bijbel en de Belijdenisgeschriften. Bezinningsvragen op dogmatisch en ethisch vlak komen daarbij aan de orde. De kerkhistorische context wordt niet uit het oog verloren. Ook aan de praktische invulling van het geloof en het betrokken zijn bij de zending wordt aandacht geschonken. In de cursus komt ook de leer van Islam en verhoudingen tot het christendom aan de orde. De cursus rust toe voor het vervullen van allerlei taken binnen de gemeente.
Vraag zo mogelijk bij (oud)cursisten naar hun ervaring. Duizenden hebben in de afgelopen 30 jaar deze cursus al gevolgd. De volledige cursus duurt drie jaren, maar men verbindt zich steeds slechts voor één cursusjaar tegelijk.
Daarna is het mogelijk om verder te gaan in een vervolgcursus die “Studium Generale” wordt genoemd. Het is een soort opfriscursus voor oud-cursisten die na het behalen van het certificaat Theologische Vorming voor Gemeenteleden met de studie verder willen gaan. Deze Studium Generale bestaat uit 8 morgens. Maandelijks neemt dan een docent een hele morgen voor zijn rekening. Meestal is er dan een centraal jaarthema, dat afgesloten wordt met een lezing. Voor het seizoen 2017-2018 staat te Middelharnis het onderwerp: "De christen en de Schepping in het licht van de huidige stand van wetenschap" op het programma.
In Middelharnis zijn momenteel als docenten de volgende Hervormde predikanten werkzaam:
ds. A.L. Molenaar te Yerseke, ds. P. van der Kraan te Arnemuiden, ds. T.W. van Bennekom te Goes, ds. M.A. Post te Stavenisse, ds. M.M. van Campen te Rotterdam, ds. A.J. Post, Nieuw-Beijerland en ds. P.L. de Jong, Rotterdam.
De cursusprijs bedraagt voor dit seizoen € 175,00 per persoon en voor echtparen is het € 275,00 per jaar. Hiervoor krijgt u ca. 22 morgens van 9:30 tot 12:30 uur les in zeven vakken: Oude en Nieuwe Testament, dogmatiek, kerkgeschiedenis, ethiek, zending/oecumene en praktische theologie. Definitieve inschrijving kan ook na het meemaken van de kennismakingsmorgen. Het is voor de organisatie wel gewenst dat u de cursusleider tijdig van te voren laat weten, dat u van plan bent op de kennismakingsmorgen te komen. Voorlopige opgave kan nu al! Zie ook onze website: www.cursustvg.nl. Cursusleider is ds. A.L. Molenaar, tel. 0113-603407. Het secretariaat berust bij de heer T. Grinwis tel. 0187-681980 e-mail: cursustvgmiddelharnis@gmail.com. De cursus wordt gegeven in het Hervormd centrum De Hoeksteen aan de Ring 13 te 3241 CP Middelharnis.

TVG cursus


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief