cabaret
24/03

Pre Passion Event

Schoolstraat 4, 8911 BH Leeuwarden
Routebeschrijving

Je neemt je vrienden wellicht niet snel mee naar de kerk, maar mogelijk wel naar het theater, zeker als er een christelijke cabaretier optreedt.
In de aanloop naar The Passion komt cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden met een Pre Passion Event in theater De Bres (Schoolstraat 4) achter de Harmonie. Op de vrijdagavonden in maart (10, 17, 24 en 31 maart) komt hij met een avondvullend programma vanaf 20.00 uur. Het is een vooruitblik op het grote paasspektakel dat op donderdag 13 april in Leeuwarden plaatsvindt. Entree: 7,50 euro.
De cabaretshow is een opwarmer voor The Passion van EO en KRO-NCRV. Voor mensen die amper op de hoogte zijn van het lijdensverhaal van Jezus is de show een plezierige 'stoomcursus voor dummies'. Voor gelovigen die menen alles al te weten over het christelijk geloof is het cabaretprogramma een verrassende 'koude douche'. Voor beide doelgroepen is de cabaretshow gemaakt. De minimum-leeftijd voor het Pre Passion Event is twaalf jaar, omdat er net als in de film The Passion scenes inzitten die niet geschikt zijn voor kinderen.
Ruurd Walinga is sinds 1999 als cabaretier actief. Hij treedt voornamelijk op in kerken en op scholen. Met meer dan tien shows maakt hij duidelijk waarom de Blijde Boodschap de blijde boodschap is. Hij heeft programma's voor kinderen, jongeren, ouderen en voor alle leeftijden.
Een paar jaar geleden presenteerde Ruurd Walinga zijn debuut-cd 'Wie ben jij'. Het eerste exemplaar was toen voor Bauke Vaatstra. In de titelsong zit een verwijzing naar de gewelddadige dood van Marianne Vaatstra. Dit lied speelt ook tijdens het Pre Passion Event een belangrijke rol omdat het thema het lijden aan de orde komt.
Meer informatie op: www.waterinwijn.nl
Ook heeft hij een Friese cabaretshow die niet aan het geloof gerelateerd is. Daarover meer op: www.kabaret.frl

Pre-Passion-event

in de aanloop naar The Passion in Leeuwarden

met cabaretier Ruurd Walinga

in Theater De Bres (achter de Harmonie), Schoolstraat 4
op vrijdag 10, 17, 24 en 31 maart 2017

aanvang: 20.00 uur

entree: 7,50 euro

www.waterinwijn.nl www.theaterdebres.nl (reservering)

cabaret


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief