Studiedag
03/02

Implementatiedag 'Een Veilige Kerk'

De Schutterij 2, 3905 PL Veenendaal
Routebeschrijving

Zaterdag 3 februari 2018 organiseert de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) in samenwerking met Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL*) een implementatiedag ‘Veilige Kerk’ in Veenendaal.

Je kunt het journaal niet aanzetten of er wordt melding gemaakt van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Deze situaties doen zich voor op allerlei plaatsen en invloedssferen wereldwijd. In de filmwereld (#METOO), in de politiek, in de sportwereld en helaas ook in de kerk.

De VPE ervaart de urgentie om allen die een leidinggevende taak in de gemeente hebben zodanig toe te rusten zodat men weet wat te doen in dergelijke situaties, maar vooral ook om deze te voorkomen. Allereerst omdat we verantwoordelijkheid hebben om veiligheid te bieden aan allen die kwetsbaar zijn. Bovendien stelt de overheid in het kader van Good Governance steeds meer eisen aan de veiligheid en de inrichting van organisaties, waartoe ook de kerken behoren.

De implementatiedag bestaat uit plenaire en workshopbijeenkomsten waarbij er voorlichting, handreikingen en praktische lessen worden gegeven door professionals zoals dr. Miranda Klaver (VU), Karin Somhorst (SGL), voorlichters van Stg. Chris en anderen.

Het programma start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.
Vanaf 9:00 uur is de registratie open en wordt u verwelkomd met koffie/thee.

Registratie is noodzakelijk via Events4Christ.

Klik hier om naar de aanmeldpagina van Events4Christ te gaan.


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief