lezingenavond
16/03

Gods openbaring en onze ervaring - prof. De Reuver

Burg. Jamessingel 2, 2803 PD Gouda
Routebeschrijving

Op 16 maart 2018 houdt professor De Reuver twee voordrachten over Gods openbaring en onze ervaring: over het wonder dat God zich aan ons heeft geopenbaard en het even grote wonder dat deze openbaring in ons hart en leven wordt ontvangen en ervaren.

In de eerste lezing voor de pauze zoeken we het antwoord op de vraag wat Gods openbaring inhoudt, waar zij is te vinden, hoe zij ons bereikt en van welke aard zij is. Aan de orde komen onder meer het onderscheid tussen de zogeheten algemene openbaring en de bijzondere openbaring, de centrale plaats van Christus en de vitale betekenis van Woord en Geest. Na de pauze gaan we in de tweede lezing na welke ervaring door Gods openbaring in ons persoonlijk leven wordt teweeggebracht. We richten ons hierbij op de drievoudige ervaring van het geloof, van de liefde en van de hoop.

Meer informatie en aanmelden voor deze avond


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief