lezing
16/02

Actuele vragen over het levenseinde - Esmé Wiegman

Burg. Jamessingel 2, 2803 PD Gouda
Routebeschrijving

Op vrijdagavond 16 februari 2018 houdt Esmé Wiegman, directeur van de NPV, bij Driestar hogeschool een inleiding over de beschermwaardigheid van het levenseinde. Het leven is beschermwaardig vanaf het allerprilste begin tot aan het einde. Dit prachtige uitgangspunt staat zwaar onder druk. Het aantal gevallen van actieve levensbeëindiging neemt elk jaar toe, en dat terwijl de palliatieve zorg nog nooit zo goed is geweest. Wat is er aan de hand in ons land? Een pleidooi voor ruimte aan het natuurlijk sterven is belangrijk. Tegelijk is dat natuurlijk sterven vaak ook omgeven door tal van vragen: Hoe lang ga je door met behandelen? Wanneer wordt het óverbehandelen? Tijdens deze lezing gaan we in op deze en andere actuele vragen rondom het levenseinde
Deze lezing vormt een tweeluik met een lezing van Arthur Alderliesten op 2 februari 2018 over opkomen voor het ongeboren leven.

Meer informatie over deze bezinningsavonden


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief