Gespreksavond
02/02

Opkomen voor ongeboren leven - Arthur Alderliesten

Burg. Jamessingel 2, 2803 PD Gouda
Routebeschrijving

Op vrijdagavond 2 februari 2018 houdt Arthur Alderliesten, directeur van de VBOK, bij Driestar hogeschool een inleiding over opkomen voor het ongeboren leven. Veel christenen hebben een duidelijke visie op ongeboren leven. Een kind is een geschenk van God en daar blijf je van af. Tegelijk lijkt het er maatschappelijk gezien op dat abortus de status van een paracetamol begint te krijgen. Maar is dat wel zo? Wat speelt er bij een vrouw die een abortus overweegt? En wat speelt er in het brede maatschappelijke en politieke debat? Op een interactieve manier gaan we aan de slag om een stevig principe te verwoorden naar de dagelijkse praktijk, juist in gesprek met andersdenkenden.
Deze lezing vormt een tweeluik met een lezing van Esmé Wiegeman (NPV) op 16 februari 2018 over de actuele vragen rondom het levenseinde.

Meer informatie over deze bezinningsavonden


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief