Jongerenavond
16/09

Moderne wetenschap in de Bijbel - Ben Hobrink

Talmastraat 9, 3371VG Hardinxveld-Giesendam
Routebeschrijving

De Bijbel is niet achterhaald, maar is de moderne wetenschap eeuwen vooruit.
Drs. Ben Hobrink schrijft in zijn boek dat de Bijbel boordevol voorschriften staat waarvan wetenschappers pas sinds enkele decennia de wijsheid zijn gaan inzien. Bijvoorbeeld de voorschriften over epidemieën, hygiëne, en voeding. Hobrink; “Weinig mensen zullen zich realiseren dat het principe van toiletten, melaatsenkolonies, stadsreiniging, quarantaine en bestrijding van epidemieën voorkomt uit de Bijbel.” Toepassing daarvan had miljoenen mensen het leven kunnen redden.

In zijn boek concludeert hij; “De schrijvers van de Bijbel konden destijds de achterliggende gedachten hierbij simpelweg niet kennen. Er moet daarom wel een grote Auteur achter de Bijbel hebben gezeten.”

Drs. Ben Hobrink heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt. Eerder verscheen van zijn hand o.a. het boek: “Evolutie, een ei zonder kip”.

Kom Ook!
(Aanvang 19.45 uur, inloop 19.15 uur en entree € 8 inclusief 2 consumpties)

www.komookgroep.nl


Uitgelicht

Zet uw event op de c-agenda!

Organiseert u een concert, expositie, symposium, conferentie, jeugddienst, markt, training of een ander event? Zet het op c-agenda! Uw event wordt prominent getoond op CIP.nl (150.000 unieke bezoekers per maand).

  • Aanmelden evenement

    Volledige agenda

    Alle events ontvang je dagelijks via social media of maandelijks via onze nieuwsbrief